Baltos žuvies filė su kuskusu
Ingredientai:
- 2 baltos žuvies filė gabalėliai (bet kokios rūšies ar jūsų mėgstama)
- 1 citrina
- nedidelė saujelė bazilikų
- 200 g vyšninių pomidorų
- 100 g kuskuso
- 2 v. š. (balzaminio) acto
- 2 v. š. augalinio aliejaus
- 1/2 agurko
- 2 v. š. juodųjų ar žaliųjų alyvuogių be kauliukų
- druskos, pipirų
Kaip gaminti?
- Kiekvieną žuvies filė gabalėlį sudėkite ant folijos lapo. Pagardinkite žuvį prieskoniais, pašlakstykite pusės citrinos sultimis ir uždėkite pusę kiekio bazilikų.
- 4 pomidorus perpjaukite per pusę ir sudėkite aplink žuvį. Uždenkite kita folijos lapo puse, užlenkite kraštus taip, kad susidarytų kišenė. Kepkite 15–18 minučių.
- Kol žuvis kepa, užpilkite kuskusą 100 ml verdančio vandens, uždenkite ir palikite brinkti 5 min.
- Likusius pomidorus susmulkinkite ir sumaišykite su kuskusu, kubeliais pjaustytu agurku, likusiais bazilikais, citrinos sultimis ir alyvuogėmis. Užpilkite acto ir aliejaus. Pagardinkite druska bei pipirais ir patiekite su žuvimi.