Lengvi kalakutienos mėsainiai
Ingredientai:
-
500 g maltos kalakutienos
-
1 česnako skiltelė
-
1 citrinos sultys
-
3 v. š. tarkuoto „Parmezano“ sūrio
-
saujelė petražolių ar kitų mėgstamų šviežių žolelių
-
3 v. š. graikiško jogurto
-
1 svogūnas
-
1 romaninė salota
-
4 mažos bandelės
-
2 pomidorai
-
druskos, pipirų
Kaip gaminti:
- Jogurtą sumaišykite su česnaku (nebūtina), citrinos sultimis ir dviem trečdaliais parmezano sūrio bei žolelėmis.
- Pusę padažo atidėkite į šalį mažame dubenėlyje.
- Kitą padažo dalį sumaišykite su malta mėsa ir svogūnu, pagardinkite druska ir pipirais.
- Suformuokite 4 paplotėlius ir kepkite grilyje 15-20 min., kol gerai iškeps.
- Kol paplotėliai kepa grilyje, salotas sumaišykite su jogurto padažu ir supjaustykite bandeles.
- Paplotėlius įdėkite į bandeles, uždėkite ant jų salotų ir kelis pomidoro griežinėlius.
- Mėsainius patiekite su salotomis, apibarstytomis likusiu „Parmezano“ sūriu.