Sezoninio maisto gaminimo patarimai
Bulvių skiltelės su rozmarinu
Ingredientai:
- 4 didelės ar 8 mažesnės bulvės
- Augalinis aliejus
- Šviežių rozmarinų lapelių
- 2 česnako skiltelės, plonai pjaustytos (nebūtina)
- Druska
Kaip gaminti?
- Neskustas bulves supjaustykite apie 1 cm storio griežinėliais
- Bulvių griežinėlius įmerkite į keptuvę šalto pasūdyto vandens ir užvirkite. Troškinkite 3 minutes, tada nusausinkite. Leiskite atvėsti.
- Kiekvieną griežinėlį įtrinkite trupučiu aliejaus ir kepkite grilyje, kol iš abiejų pusių šiek tiek apskrus. Sudėkite į indą ir apibarstykite smulkiai kapotais rozmarino lapeliais, smulkiais česnako griežinėliais (nebūtina). Įtrinkite aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir patiekite kaip garnyrą su mėsa ar kaip pagrindinį patiekalą su salotomis.